Tommi Liimatta

Tommi Liimatta on vuonna 1976 Kemissä syntynyt, teinivuosina Rovaniemelle muuttanut ja sittemmin helsinkiläistynyt muusikko ja taiteilija. Parhaiten hänet tunnetaan yhtyeestään Absoluuttinen Nollapiste, jossa hän toimii laulamisen ohessa myös sanoittajana ja säveltäjänä.

Pietarsaarella ala-astetta käynyt Liimatta sai sysäyksen musiikkiin, kun hänen kanssaan viitosluokkaa käyvät tytöt soittivat bändissä. Liimatta päätti tuolloin, että hänen täytyi myös perustaa vastaavanlainen. The Fireballs nimellä toimiva ensiyhtye toimi kuitenkin enemmän intohimolla kuin taidoilla.

Liimatan muuttaessa vuonna 1990 Rovaniemelle, hän päätti etsiä ympärilleen soittajia, joiden kanssa voisi perustaa ns. kasettibändin. Siirtyessään yhdeksännelle peruskoululuokalle oli Absoluuttinen nollapiste jo perustettu. Bändi kasvoi yhdessä ja samalla myös soittotaidot kehittyivät.

Yhtye huomasi kuitenkin pian, ettei Rovaniemi ollut oikeanlainen kehittymisympäristö bändille. Mahdollisuudet olivat huomattavasti parempia Etelä-Suomen kaupungeissa ja niin yhtye muutti etelään vuonna 1996. Vuosien jälkeen bändi elää ja voi hyvin.

Liimatta on kertonut Absoluuttisen Nollapisteen toimivan tänä päivänäkin luovan yhdessäolon ansiosta. Jokainen jäsen tuntee edelleen innostusta lavoille ja studioihin.

Liimatta on kunnostautunut Absoluuttisen Nollapisteen lisäksi myös sooloartistina ja kirjailijana.

Lähteet: Sue Magazine 9/2013

Tommi Liimatta
Aktiiviura: 1990-luku, 2000-2009, 2010-luku
Tyylisuunnat: popmusiikki, progressiivinen rock, rock
Soittimet: kitara, laulu
Yhtyeet: Anteeksi, vaimo
Ahkerat Simpanssit
Absoluuttinen Nollapiste
Soolojulkaisut: Liimatan pan alley (1996 Johanna Kustannus)
Haavetason seikkailu: radio edit (2006 Johanna Kustannus)
Tropical cocktail (2006 Johanna Kustannus)
Rokokoo computer (2016 Diu Dau Records)
Muuta: Valokuva (c) Tomi Palsa.