Arched Fire

Arched Fire oli metallibändi, joka soitti kymmenkunta keikkaa kotipaikkakunnallaan ja yhden Savonlinnassa saakka.

Lehdet kirjoittivat noin 15-vuotiaiden poikien kaikkien aikojen ensimmäisistä keikoista yllättävän monta kertaa, ja kuultiinpa Arched Firen yläastemetallia radiossakin kahteen eri otteeseen - Sessiorock-tapahtuma ja Kemijärven liikuntahallilla pidetty konsertti lähetettiin suorana eetteriin.

Paikallistason yläpuolelle yhtye ehti kurkottaa kolmen biisin Remote-Controlled End -demollaan, jonka rocklehti Soundin demopalstan metallivastaava arvosteli vuonna 1990.

Arched Fire hajosi toimittuaan noin vuoden. Kaikki sen neljä jäsentä ovat edelleen aktiivisia musiikin saralla.

Lehdissä sanottua:

"Arched Fire on Aslak Purojärven, Ari Väntäsen ja Mika Rytilahden muodostama kokoonpano. Danger Zone on siis menneen talven lumia. - Musiikki on parempaa kuin aikaisemmin. Nopeaa raskasta metallia, luonnehtii Aslak nykyistä linjaa. AF esittää discossa muutaman kappaleen ja hankkii näin tärkeää lavakokemusta seuraavaa Sessiorockia varten, joka pidetään kesäkuun 2. päivänä." 
(Koulubailut tulevat taas, Koillis-Lappi 11.5.1989)

"Kemijärven elävän musiikin yhdistys Sessio järjestää tänään oman koulun päättäjäisjuhlat. Tarjolla Sessiorockissa on heavyä, rockia ja progea. Konsertissa jyräävät Arched Fire, Oasis, Nightflight, 10 Years Ago, Nova Scotia ja Horsepower. Arched Fire ja Oasis ovat kemijärveläisiä uuden polven yhtyeitä. Soittajien keski-ikä liikkuu 15 vuoden kieppeillä. Molemmat yhtyeet ovat soittaneet muutaman keikan (vain yhden, koulubailuissa, toim.huom.) aikaisemmin, mutta Sessiorock on ensimmäinen isompi tapahtuma, jossa he soittavat." 
(Sessiorock tänään Tökärillä, Koillis-Lappi 2.6.1989)
 
"Arched Fire ja Oasis saivat tulikasteen Tökärin lavalla. Ensimmäinen suurempi esiintymistilaisuus meni molemmilta bändeiltä hyvin. Pikkuisen hienosäätöä yhteissoittoon ja lavaesiintymiseen, niin hyvää tulee." 
(Koillis-Lappi 8.9.1989)
 
"Arched Fire kaahasi settinsä läpi paatoksella. Aslak takoi rumpuja ja lauloi, Mika bassotteli ja Ari komppasi ja sooloili. Musiikki oli mustanpuhuvaa speedmetallia. Paikka ja aika ei ollut otollinen tämäntyyliselle musiikille, mutta yllättävästi jokunen vanhempikin kuulija palkitsi pojat taputuksin." (Koillis-Lappi,
kesäkuu 1989).
 
"Arched Fire
Remote-Controlled End
Ari (g), Mika (b), Janne (g), Aslak (d, voc)
Sanovat olevansa omalaatuista speediä. No, onhan tässä kieltämättä jotain omaa juttuakin mukana, vaikkakin vain vähän. Kolme biisiä, joista nimibiisi paras, joskin turhan pitkä, kun toistetaan vain muutamaa sävelkulkua. Rumpali on turhan mielikuvitukseton, vaikka hoitaakin suht hyvin hommansa, ottaen huomioon, että laulaa samalla. Mielikuvitusta lisää basistillekin, eihän basson tarvi aina mennä samanlailla kuin kitara. Siis mielikuvitusta. Sinänsä demo on ihan hyvä, kuunneltava, mielenkiintoinenkin, vaikka hieman suttuinen." 
(Soundi 1990) 

Arched Fire
Paikkakunnat: Kemijärvi
Perustettu: 1989
Lopetti toimintansa: 1990
Aktiivikausi: 1980-luku, 1990-luku
Tyylisuunnat: heavy rock
Kokoonpanossa vaikuttaneet: Ari Väntänen
Aslak Purojärvi
Janne Särkelä
Mika Rytilahti
Julkaisut: Remote-controlled end (1990 Arched Fire)
Muuta: Kuva vuodelta 1989 kuvaaja tuntematon.
Liitteet: Keikkajuliste. Session 5. Kemijärven Työväentalo 2.6.1989
Keikkakuva Arched Fire 1989 - kuvaaja tuntematon

Keikkakuva Arched Fire 1989 - kuvaaja tuntematon

Keikkakuva 2 Arched Fire 1989 - kuvaaja tuntematon

Keikkakuva 2 Arched Fire 1989 - kuvaaja tuntematon