Narrow Neck

"Narrow Neck Niin se alkoi vuonna 2007 Ressut Allstars nimellä tämän bändin taival. Pikkujouluihin treenasi neljä kitaraa ja salibändijoukkueellinen äijiä eri laulutaidoin populaarimusiikkia tapaillen. Ihan kivastihan se meni, ja päätettiin jatkaa treenaamista tuttujen biisien (kasaria, ysäriä ja vähän päivän poppiakin) parissa. Antti sitten toi kerran Elwoodin biisejä ja tinapillin treeneihin ja silloin minulla (Juha) välähti. Irkkumusaa se vois olla.

Pikkuhiljaa irkkubiisit lisääntyivät setissä ja yleisö tykkäsi. Soittimia tuli lisää ja roolit bändissä tarkentuivat. Kimmo otti hoidettavakseen bassot ja Harri alkoi opetella maniskan ja banjon kuvioita. Ainoastaan minulla säilyi kitara kädessä (näin pääsin helpommalla..heh ) ja Vellu jatkoi rytmittelyä Cajon-rummun päällä istuskellen. Yleisö kyllä usein ihmetteli, että eikö tuo yks tee muuta kuin istuu laatikon päällä.

Nyt bändin nimi on vaihtunut Ressuista Narrow Neckiksi. Tämä siitä syystä, että alkuperäinen idea bändin työnimen myötä oli jo erkaantunut ”säbästä” irkkumeininkiin ja tarvitsimme uuden identiteetin bändille. Nyt joukkoomme on liittynyt kauan kaivattu naisääni ja viulu Riitan hahmossa ja olemme ottaneet jälleen uuden askeleen kohti ihan oikeaa irkkusaundia. Treenilistassa on jo jokunen jigi ynnä muuta aitoa irkkumusaa. Toivottavasti jengi ihastuu ja tulee kuuntelemaan hyvää ja vähän erilaista musiikkia keikoillemme ja häppeninkeihin. Myös Irkkusessiot ovat lähteneet paikallisessa irkkubaarissa hyvin käyntiin ja toivotamme kaikki tervetulleeksi niihin".

Narrow Neck
Paikkakunnat: Rovaniemi
Perustettu: 2007
Aktiivikausi: 2000-2009, 2010-luku
Tyylisuunnat: Irlanti, kansanmusiikki, maailmanmusiikki
Kokoonpanossa vaikuttaneet: Juhani Suominen
Riitta Hyyppä
Antti Aholainen
Harri Vetri
Kimmo Pallari
Juha Alaraatikka
Maija Oikarinen