Johanna Koskenranta

Joella on Kemijärveltä lähtöisin, mutta nykyään Rovaniemellä asuva laulaja-lauluntekijä, jonka musiikin tekemisen ydin on kaiken yhteys kaikkeen. Kuun yhteys veteen, lintujen puihin, ajatusten siihen miten ympäröivä maailma näyttäytyy ja väreilee. Joellan musiikki syntyy rakkaudesta mysteeriin, selittämättömään. Musiikin universaalin kielen puhuminen kiehtoo ja musiikinteossa on aina mukana taikaa.
 
Joellan nuoruusvuosista viisi hupeni kemijärveläislähtöisen Takiainen-bändin laulajana. Takiaisen kanssa tuli keikkailtua ympäri Suomen, tehtyä lukuisia demoja sekä yksi virallinen EP-julkaisu Zen Garden -levymerkin kanssa. Takiainen esiintyi EP:n julkaisun tiimoilta mm. Tavastialla ja jo edesmenneessä Jyrki-televisio-ohjelmassa. Takiaisen tarinassa mukana oleminen on antanut tärkeitä työkaluja Joellan nykyiseen musiikintekoon. Bändissä biisit sovitettiin yhdessä ja muutamat Takiaisen lyriikoista ovat Joellan käsialaa.
 
Joella julkaisi loppuvuodesta 2019 ensimmäisen EP:nsä, Unesta uneen. EP: neljästä biisistä kolme on Joellan omaa tuotantoa. Joella onkin viime aikoina luottanut sanoihin "tekemällä oppii" ja "kyllä Youtube-videot auttaa" seikkaillessaan FL Studion soundiviidakossa ja opetellessaan biisien miksausta ja äänitystä. Tietokoneella tehtyjen musisointien lisäksi EP:llä vierailee taitavia kanssamuusikoita soittimiensa kera.

Johanna Koskenranta
Taiteilijanimi: Johanna, Joella
Paikkakunnat: Rovaniemi
Aktiiviura: 2000-2019
Tyylisuunnat: heavy rock, popmusiikki, rock
Soittimet: laulu
Yhtyeet: Takiainen
Soolojulkaisut: Unesta uneen (2019 Johanna Koskenranta)
Golden Light (2020 Johanna Koskenranta)