Johanna Koskenranta

Johanna Koskenranta on Kemijärveltä lähtöisin, mutta nykyään Rovaniemellä asuva laulaja-lauluntekijä, jonka musiikin tekemisen ydin on kaiken yhteys kaikkeen. Kuun yhteys veteen, lintujen puihin, ajatusten siihen miten ympäröivä maailma näyttäytyy ja väreilee. Hänen musiikkinsa syntyy rakkaudesta mysteeriin, selittämättömään. Musiikin universaalin kielen puhuminen kiehtoo ja musiikinteossa on aina mukana taikaa.

Johannan nuoruusvuosista viisi hupeni kemijärveläislähtöisen Takiainen-bändin laulajana. Takiaisen kanssa tuli keikkailtua ympäri Suomen, tehtyä lukuisia demoja sekä yksi virallinen EP-julkaisu Zen Garden -levymerkin kanssa. Takiainen esiintyi EP:n julkaisun tiimoilta mm. Tavastialla ja jo edesmenneessä Jyrki-televisio-ohjelmassa. Takiaisen tarinassa mukana oleminen on antanut tärkeitä työkaluja Johannan nykyiseen musiikintekoon. Bändissä biisit sovitettiin yhdessä ja muutamat Takiaisen lyriikoista ovat Johannan käsialaa.

Johanna on viime vuosina opetellut kotistudiossaan omien biisiensä tuottamista, äänitystä ja miksausta. Kolme biisiä, Ei nyt puhuttais jooko, Puu ja Kuu sekä Elämän Rakastettu, on kuunneltavissa Youtubessa.

Johanna Koskenranta
Taiteilijanimi: Johanna
Paikkakunnat: Rovaniemi
Aktiiviura: 2000-2019
Tyylisuunnat: heavy rock, popmusiikki, rock
Soittimet: laulu
Yhtyeet: Takiainen
Soolojulkaisut: Ei nyt puhuttais jooko (2023 Johanna Koskenranta)
Elämän rakastettu (2023 Johanna Koskenranta)
Puu ja Kuu (2023 Johanna Koskenranta)