Timo Rehtonen

Rehtonen on ivalolaislähtäinen monipuolinen muusikko, toimittaja ja kirjailija. Vuonna 2008 häneltä ilmestyi esikoisromaani Arktinen akti - erään yhtyeen pohjoinen kiertue.

"Arktinen akti kertoo rovaniemeläisyhtyeen Lapin kiertueesta keskellä synkintä kaamosaikaa. Ensiluokkainen ohjelmamyyjä Lissu päättää järjestää pimeiden talvi-iltojen iloksi kiertueen, johon hän värvää sekalaisen joukon rockin ja teatterin kanssa puuhastelleita soittajia. Mooses, Pörje, Pihi ja Teuvo muodostavat yhtyeen, jonka ohjelmisto koostuu rockista, musikaalisävelmistä, kansan- ja juomalauluista sekä yhtyeen omista, niin sanotuista paikkakuntakohtaisista laulelmista, joilla yhtye pyrkii saamaan yleisön puolelleen paikoissa, joissa suhtaudutaan vihamielisesti ulkopuolisiin. Arktinen akti kertoo siitä, minkälaista on olla soittaja ja etenkin lappilainen soittaja Lapissa. Kirjan tapahtumat ovat voineet tapahtua joskus jollekin, vaikka kyseessä ei olekaan dokumentti. Tapahtumat sijoittuvat ajallisesti 1990-luvun puoliväliin. Timo Rehtonen on rovaniemeläinen muusikko ja toimittaja, joka on soittanut vuosikymmenten aikana musiikkia humpasta heavyyn eri kokoonpanoissa." - Books on Demand

Timo Rehtonen
Paikkakunnat: Ivalo, Rovaniemi
Aktiiviura: 1970-luku, 1980-luku, 1990-luku, 2000-2009, 2010-luku; 2020-luku (1976 - )
Tyylisuunnat: blues, heavy rock, jazz, popmusiikki, rock, tanssimusiikki, viihdemusiikki
Soittimet: kitara
Yhtyeet: Armatsalo Liikkeellä
Astman Brothers
Brella
Decharisma
Eurosmith
Hast & Cast
Hermit
Jacques Daniels Project
Kickels Blues Band
KorvaBoosty
Macho Chicken
Oxfam I.L.Y.
Reh Tone
Rovaniemi Big Band
The Malpractise
Tres Cohones
Yki Z & Ystävät
RaKaRe
Soolojulkaisut: Man State War (2018)
Fusionations (2022 Reh Tone)
Muuta: Valokuvassa Rehtonen tyylittelee saksofonisti Hande Mikkolan ja basisti Tare Saitajoen seurassa. Julkaistu artistin luvalla.