Sara Puljula

Rovaniemeläinen Sara Puljula kiinnostui rytmistä jo pikkutyttönä. Patojen ja kattiloiden hakkaaminen vaihtui pianoon hänen ollessaan 7-vuotias. Sara ei ollut erityisen innostunut pianonsoitosta, mutta jatkoi opettelua muutaman vuoden kunnes sattumalta näki rummut opettajansa studiossa. Niitä kokeiltuaan hän haki Lapin musiikkiopistoon ja pääsi sinne opiskelemaan lyömäsoittimia.

Sara päätyi Lapin Kansantanssiryhmän Rimpparemmin lyömäsoittajaksi opiston opettajan kautta. Rimpparemmin matkassa hän oppi soittamaan sekä erilaisia perkussiosoittimia että bassoa.  Sara soitti kymmenen vuotta Rimpparemmissä ja teki samaan aikaan rokkikeikkoja kunnes hän lähti taas opiskelemaan. Hän suoritti musiikkiopistossa klassisen basson ja teoriapuolen tutkinnot ja pääsi Keski-Pohjanmaan konservatorioon vuonna 1996. Seuraavana vuonna hän pääsi Sibelius-Akatemiaan.

Sara on freelancermuusikko, jonka erikoisosaamisena on kansanmusiikki. Hänen ensimmäinen teatteripestinsä oli Nummisuutarit Rovaniemen kaupunginteatterissa ja nyt hän on yksi Suomen käytetyimpiä teatterimuusikoita. Lisäksi hän soittaa myös niin nimekkäiden artistien kuin eri orkesterien ja mustalaismuusikoidenkin kanssa.

- Muusikko 10/2011

Sara Puljula
Paikkakunnat: Rovaniemi, Helsinki
Aktiiviura: 1990-luku, 2000-2009, 2010-luku
Tyylisuunnat: folk, maailmanmusiikki, rock
Soittimet: basso, rummut
Yhtyeet: Avanto
Rimpparemmi
Lehtojärven Hirvenpää