Kari Tikkala

Kari Tikkala on Kemistä kotoisin oleva pianisti.

 

Tikkalan ollessa kouluikäinen, hän ilmoitti päättäväisesti vanhemmilleen aikovansa aikuisena konserttipianistiksi. Pianonsoitto ei kuitenkaan ollut siihen aikaan suosituin lastenharrastus, mutta vanhemmat suhtautuivat lapsensa päätökseen ymmärtäväisesti. Vanhemmat palkkasivat yksityisen pianonsoitonopettajan ja lopulta perheeseen hankittiin oma piano.

 

Kari Tikkalalle pianonsoitto ei jäänyt harrastuksena pelkäksi hetken mielijohteeksi. Hän on kertonut harjoittelevansa parhaimmillaan jopa kuusikin tuntia päivässä. Ankara harjoitteleminen kantoi myöhemmin hedelmää, kun hänet valittiin opiskelemaan Sibelius-Akatemiaan. Kari Tikkala on opiskellut uransa varrella usean kuuluisan opettajan ahjossa, kuten esimerkiksi Pekka Vapaavuoren ja Liisa Pohjolan. Tämän jälkeen hän voitti myös Maj Lind – pianokilpailun vuonna 1988 ja näin hänestä tuli pianisti, cembalisti kuin soitonopettajakin.

 

Pitkän, vaihderikkaan ja palkintorunsaan uransa varrella Kari Tikkala on esiintynyt useassa eri maassa ja julkaissut myös musiikkialbumeita.

 

Lähteet: http://www.kemi.fi/lukio/Seniorit/Musiikki/tikkala_kari.htm