Mikko Hyyryläinen

Mikko Hyyryläinen aloitti rumpujen soiton vuonna 2005 Metallican ja Guns n’ Rosesin tehtyä häneen lähtemättömän vaikutuksen. Hieman tämän jälkeen mukaan astuivat myös progressiivisemmat vaikutteet, sekä innostus kitaransoittoon. Kavereidensa kanssa Hyyryläinen soitteli tuohon aikaan pääsääntöisesti omassa huoneessaan ja Muurolan lukion musiikkitiloissa.

Hyyryläisen ensimmäinen orkesteri oli vuonna 2008 perustettu Alamaailma. Se ehti lyhyen olemassaolonsa aikana keikkailla muun muassa Simerockissa ja Oulun 45 Special-ravintolassa. Yhtyeen jäätyä telakalle päätti Hyyryläinen vuonna 2010 perustaa omia kappaleita esittävän Suwanto-yhtyeen. Bändin kappaleita on kuultavista esimerkiksi bandcamp –sivustolla.

Mikko Hyyryläinen on tunnettu myös soolotuotannostaan. Hän sävelsi ja äänitti taustamusiikkia vuonna 2013 esimerkiksi Riihimäellä ja Mikkelissä kiertäneeseen taiteilija Vele Varjon Valon Voima-näyttelyyn. Tammikuussa 2014 Lapinjärvellä äänitetty Sunlight-kappale soi YleX:n Kellarissa. Tästä intoutuneena Hyyryläinen on alkanut tekemään myös englanninkielistä ja kevyempää musiikkia.

Mikko Hyyryläisen musiikkia on kuvailtu melankoliseksi, dynaamiseksi sekä niin progressiiviseksi kuin tunteelliseksikin. Lisäksi hän on saanut kiitosta omanlaatuisista sovituksista ja runollisista sanoituksistaan. Mikon musiikkimaku on kehittynyt vuosi vuodelta laajempaan suuntaan, ja hän kertookin nykypäivän innoittajiinsa kuuluvan esimerkiksi Toolin, Submotion Orchestran, Anatheman, CMX:n ja Asan.

Mikko Hyyryläinen esiintyy myös taitelijanimellä Seitsenvuori.

Mikko Hyyryläinen
Taiteilijanimi: Seitsenvuori
Paikkakunnat: Rovaniemi, Muurola
Aktiiviura: 2000-2009, 2010-luku, 2020-luku
Tyylisuunnat: folk, progressiivinen rock, rock
Soittimet: basso, kitara, laulu, rummut
Yhtyeet: Alamaailma
Astral Shepherds
Blacksnake
Hyrski Tapio Quartet
Kaihon Herrat
Kingworm
Reindeer Kalashnikov
Samooja
Seitsenvuori
Siipisulat
Suwanto
Timjami
Vihamiehet
Wasted Puppets
Muuta: Valokuva julkaistu Mikko Hyyryläisen luvalla.