Tatu Kantomaa

Rovaniemeläinen Tatu Kantomaa aloitti harmonikansoiton 7-vuotiaana. Aluksi häntä opetti Veikko Ahvenainen, sitten neuvostoliittolaiset Viktor Kouzov ja Vladimir Dolopolov.

Kantomaan ensimmäinen soolokonsertti oli vuonna 1985 Hyvinkään harmonikkaviikolla. Vuosina 1986–1987 hän kiersi Yhdysvaltoja ja Japania Ahvenaisen kanssa. Samoihin aikoihin he esiintyivät myös televisiossa Moskovassa ja Itä-Saksassa. Vuonna 1989 Kantomaa voitti Viljo Vesterinen-harmonikkakilpailun ja sai tätä myöten kutsun Viljo Vesterinen-killan jäseneksi.

Vuonna 1999 Kantomaa aloitti opinnot Saksassa, Hannoverin musiikkikorkeakoulussa. Vuonna 2001 hän ja tenori Harri Kaitila konsertoivat Saksassa esittäen pääasiassa suomalaista tangomusiikkia.

Kantomaa asui Islannissa vuosina 2001–2008 toimien esiintyvänä taiteilijana ja opettaen eri musiikkikouluissa. Rovaniemelle palattuaan Kantomaa on opettanut harmonikansoittoa. Hän on myös ollut mukana erilaisissa teatteriproduktioissa.

Kantomaalta on ilmestynyt useita levyjä vuodesta 1996 lähtien ja hän on ollut mukana muiden artistien äänitteissä sekä harmonikansoittajana että sovittajana.