Kaisa Ristiluoma

Kaisa Ristiluoma on rovaniemeläinen muusikko, säveltäjä ja pedagogi, joka vaikuttaa tällä hetkellä erityisesti Pohjois-Suomessa. Hän toimii laaja-alaisesti musiikin kentällä niin solistina kuin tehden yhteistyötä toisten muusikoiden ja eri taiteenalojen osaajien kanssa.

Kaisa toimii vakituisena jäsenenä kokoonpanoissa: Rönsy, T for Three sekä Duo Maari Kallberg & Kaisa Ristiluoma. Hän on vaikuttanut Tanssiteatteri Rimpparemmin, Rovaniemen teatterin ja Oulun teatterin tuotannoissa, sekä ollut mukana lukuisissa produktioissa säveltäjänä ja muusikkona muun muassa tanssiteatterin saralla. Kaisan tärkeimpiä taiteellisia projekteja on hänen sooloesityksensä Saari, joka sai ensiesityksensä 27.5.2020. Saari - projektin lisäksi mieleenpainuvimpina sävellystöinään hän pitää Oulun teatterin huippusuosituksi nousseen Mielensäpahoittaja –esityksen äänimaailman luomista sooloharmonikalla, sekä Lasten Kalenat 2015 vuosiohjelmien säveltämistä. Esiintyvänä taiteilijana yksi Kaisan huippuhetkistä oli vuonna 2013 kun hän esiintyi Oulu All Star Big Bandin solistina Tulindberg-viikolla, jolloin he esittivät Timo Alakotilan teoksen Sinfonia Concertante harmonikalle ja big bandille.

Moniuloitteisuus kiehtoo Kaisaa taiteen tekemisessä ja hänen omat sävellyksensä kumpuavat tarinoista, maisemista ja tunnelmista, joiden välittäminen ja kuulijan koskettaminen ovat musiikin tekemisen lähtökohtia. Tummat sävyt ja raskas poljento vaihtuvat sulavasti kevyen liiteleviin säveliin. Osaamistaan Kaisa jakaa pitämällä kursseja eri puolilla Suomea sekä toimimalla Musiikkikoulu Pop Upin ja Sibelius- Akatemian nuorisokoulutuksen tuntiopettajana. Omat oppinsa hän on hakenut Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemiasta ja Sibelius-Akatemiasta. Kaisa valmistui musiikkipedagogiksi vuonna 2007 ja musiikin maisteriksi vuonna 2014.

Lähde: Taiteilijan CV 4.7.2020

Kaisa Ristiluoma
Paikkakunnat: Rovaniemi
Aktiiviura: 2010-2020
Soittimet: harmonikka
Yhtyeet: Rimpparemmi
Rönsy
Muuta: Kuvan otti Janne Airaksinen.