Seppo Niemi

Seppo Niemi on alkuperältään kemiläinen, mutta sittemmin jyväskyläläistynyt Beatles-tutkija. Hän liittyi kitaristiksi Kemin ensimmäiseen kitaraorkesteri The Idolsiin, vuoden 1963 alussa. Yhtye keikkaili Norjassa asti nauttien suosiostaan, mutta kokoonpanon rivit alkoivat kuitenkin rakoilla.

 

Syksyllä 1963 Seppo Niemi muutti Ouluun ja perusti yhdessä Tuomo Haapalan kanssa yhtyeen Bachelors. Kaksikko keikkailikin ahkerasti esimerkiksi Suomen Tivolin mukana. Keväällä 1964 Bachelors vakiintui yhtyeeksi, kun Sepon veli Olavi saapui kitaraan, Risto Vesamäki rumpuihin ja Ilkka Olmiala solistiksi. Kokoonpano äänestettiin Oulun suosituimmaksi kitaraorkesteriksi ja bändin potentiaali huomattiin aina etelää myöten. Yhtye hajosi kuitenkin vuonna 1966 Sepon ja Tuomon lähtiessä suorittamaan asepalvelusta.

 

Vuonna 1971 Seppo Niemi muutti Jyväskylään opiskelemaan musiikkitiedettä. Jyväskylässä asuessaan hän tapasi torniolaislähtöisen Jukka Voutilaisen jonka kanssa hän ystävystyi (Jukka Voutilaisen tytär on Laura Voutilainen). Kaksikko säesti toisinaan pistokeikoilla esimerkiksi Dannya Ja Ilkka Hemmingiä. Myöhemmin Seppo Niemi on työskennellyt myös Eero Raittisen kanssa.

 

Lähde:

Junttila, Arto: Poppia Väylän pyörtheistä. Välähdyksiä Tornion kevyen musiikin historiasta, s. 106-107, 2003.

Seppo Niemi
Paikkakunnat: Kemi, Kaakamo
Aktiiviura: 1960-luku
Tyylisuunnat: rock
Soittimet: kitara
Yhtyeet: The Idols
Urho Saikkosen yhtye
Melody