Reindeer Kalashnikov

Reindeer Kalashnikov on syksyllä 2012 perustettu yhtye, jonka musiikista löytyy sävyjä niin rap- kuin rockmusiikistakin. Kahdeksanhenkinen kokoonpano muodostui hiljakseen, kun valtaosa yhtyeen muusikoista oli tehnyt aikaisemmin yhteistyötä keskenään. Pian kokoonpano oli valmis ensikeikalle.

Ensimmäinen esiintyminen tapahtui helmikuussa 2013 Rovaniemen Kauppayhtiöllä. Tästä seurasi lukuisia esiintymisiä, jotka keräsivät kuulijoiltaan kehuja ja varsinkin hiihtokeskuksissa lomaansa viettävät ihmiset olivat innoissaan uudesta tulokkaasta. Yhtye päätti julkaista itse nauhoittamiaan kappaleita Youtubessa vastatakseen kasvavaan kysyntään. Pelkästään Veikö viina miehen taas? -kappaletta oli kuunneltu vuoden aikana yli 7000 kertaa. Yhtye esiintyi myös vuoden 2013 Simerockissa, jossa se lämmitteli Vain elämää –sarjan tähtiä.

Vuoden 2014 alkajaisiksi yhtye palkkasi Teemu Kaakkurivaaran miksaamaan ja masteroimaan kappaleitaan. Yhtyeen ote muuttui näin ollen kerralla ammattimaisempaan suuntaan. Lyijyistä raskain –kappale herätti kuulijakunnan kiinnostuksen soidessaan muutaman kerran radiokanava YleX:n Uuden musiikin illassa. Samoihin aikoihin yhtye kuvasi musiikkivideon menevästä Lapin noita – kappaleestaan. Ilmestyessään kappale keräsi hetkessä tuhansia katselukertoja. Reindeer Kalashnikov on saanut myös mediahuomiota osakseen, kun bändin keikka esitettiin Ilta-Sanomien sivuilla lumilautailun SM-kisojen yhteydessä.

Kesällä 2014 yhtye suuntaa studioon nauhoittamaan ensialbumiaan saatuaan avustusta Rovaniemen kaupungilta.

 

Reindeer Kalashnikov
Paikkakunnat: Rovaniemi
Perustettu: 2012
Aktiivikausi: 2010-luku
Tyylisuunnat: funk, hiphop, rock
Kokoonpanossa vaikuttaneet: Tuomas Autti
Ville-Matti Hannu
Antti Koramo
Janne Sarajärvi
Jouni Järvelin
Aki Korjonen
Jaakko Enbuska
Mikko Hyyryläinen
Julkaisut: Reindeer Kalashnikov (2015 Reindeer Kalashnikov)
Kulje kautta Kittilän/Savotta (2018 Playground Music)
II (2019 Reindeer Kalashnikov)
Muuta: Kuva julkaistu artistin luvalla. (c) Vp Salmi