Albert Swarm

Alun perin Rovaniemeltä kotoisin oleva tuottaja Pietu Arvola aloitti Albert Swarm -projektinsa vuonna 2011 asuessaan New Yorkissa. Pian ensimmäisten demojensa julkaisemisen jälkeen Albert Swarm teki levysopimuksen brooklynilaisen elektroniseen musiikkiin erikoistuneen Ceremony Recordings -levy-yhtiön kanssa, jonka perustajan kanssa hän oli ystävystynyt jo vuonna 2009 Alankomaissa.

 

Syksyllä 2011 Albert Swarm julkaisi digitaalisesti ensimmäisen EP:nsä nimeltä Held, joka sai huomiota ja positiivisia arvioita yhdysvaltalaisilta ja brittiläisiltä medioilta, sekä radiosoittoa yhdysvaltalaisissa college-radioissa. Tämän myötä Albert Swarm sävelsi musiikkia kahteen New York Fashion Weekin muotinäytökseen vuosina 2011 ja 2012. Held EP:stä tehtiin myös remix-versio Held (Remixed) ja Albert Swarmin remix luxemburgilaisen Sun Glitters -artistin kappaleesta päätyi suosittuun brittiläiseen televisio-ohjelmaan nimeltä Skins.

 

Vuonna 2012 Albert Swarm julkaisi vinyylinä ja digitaalisesti toisen EP:nsä Wake. Kolmas EP The Cage julkaistiin keväällä 2014, jonka myötä Albert Swarm aloitti myös keikkailun. Ensimmäinen AS-julkaisu oli lähempänä kokeellista ambient-musiikkia, kun taas myöhemmät julkaisut ovat olleet rytmisesti aggressiivisempia ja bassovetoisempia synkempiä levyjä.

Albert Swarm
Paikkakunnat: Rovaniemi, Helsinki, New York
Perustettu: 2011
Aktiivikausi: 2010-luku
Tyylisuunnat: elektroninen populaarimusiikki, säveltäjä, tuottaja
Kokoonpanossa vaikuttaneet: Pietu Arvola
Julkaisut: Held (2011 Ceremony Recordings)
Wake (2012 Ceremony Recordings)
Wake (2012 Ceremony Recordings)
The Cage (2014 Ceremony Recordings)
Muuta: Kuva julkaistu artistin luvalla.