Pasi Wallin

Pasi Wallin aloitti kitaransoiton Haapamäellä 1970-luvulla. Ensimmäinen lähinnä surkuhupaisa yhtye-kokeilu Sundance oli yläasteella.

Vuonna 1980 Wallin muutti Pelkosenniemelle ja syntyi ensimmäinen varsinainen yhtye Spiral, joka ei kuitenkaan keikkaillut. Seuraavaksi tuli trio-kokoonpano C.S. Decade vuonna 1982, joka oli Squadron-yhtyeen esiaste. Osa Squadronin alkuajan kappaleista on sävelletty C.S. Decade -kokoonpanolla.

Squadronin synnyttyä Wallin hankki ensimmäiset kotistudio-laitteet ja perehtyi äänitystekniikkaan.

Squadronin jälkeen vuorossa olivat kemijärveläiset yhtyeet Nightflight ja Wicked Toys 1990-luvun alkupuolella, jonka jälkeen yhtyesoitto jäi pois. Wallin muutti opiskelemaan kuvataidetta Tornioon 1990-luvun puolessa välissä, josta hän valmistumisen jälkeen siirtyi tietokonegrafiikan opetustoimeen. Töiden ohessa aika meni säveltämiseen ja soiton systemaattiseen kehittämiseen esim. viulusonaattien sovittamiseen sähkökitaralle ja tietokonepohjaiseen äänitystekniikkaan perehtymiseen.

Wallin osallistui Kemppacrash-koostelevylle (2004) "Metallus Majesticus" -kappaleella ja Los Bordillos -projektin studioäänite Lucid Dreams syntyi Oulussa 2007. Tuolloin Wallin toimi myös  kitaransoiton opettajana Nuorten Ystävät Ry:n kitaraleireillä, joissa hän korvasi aiemmin opettajana toimineen Zero Nine -yhtyeen Timo Käsmän.

Vuoden 2015 jälkeen Wallin muutti Kemiin, jossa hän aktivoitui eri laulajien kanssa kotistudion kehittämisen myötä.

Squadronin levyn työstäminen aloitettiin 2018, jota on hidastanut sairastumiset ja Covid-19 tilanne. Tällä hetkellä Inverse Kinematix- ja Steam Pirates -projektit ovat ottaneet ensi askeleensa ja tulevat odottamaan julkisuuteen paluuta Squadron-levyn valmistumisen jälkeen.

Lähde: Pasi Wallin

Pasi Wallin
Paikkakunnat: Pelkosenniemi, Kemijärvi, Kemi
Aktiiviura: 1980-luku
Tyylisuunnat: heavy rock
Soittimet: basso, kitara, kosketinsoittimet, rummut
Yhtyeet: C.S. Decade
Inverse Kinematix
Spiral
Squadron
Steam Pirates
Night Flight
Wicked Toys
Soolojulkaisut: Kemppacrash 2 (2004 Kemppacrash)