Michael Hurd

Mike Hurd (s. 1955, San Marcos, Texas, USA)
Soittimet: laulu, akustinen kitara, rummut ja piano.

Michael “Mike” Hurd on Kansasissa varttunut rovaniemeläinen englanninopettaja ja muusikko, joka on paikkakunnalla tullut tunnetuksi paitsi taitavana pedagogina, myös lahjakkaana laulaja-lauluntekijänä. Hurd muutti Suomeen Ranskan ja Sveitsin kautta tulevan vaimonsa kanssa 1987 aloittaen työnsä Lapin yliopiston palveluksessa. Hänellä on vaimonsa kanssa kolme aikuista lasta.

Hurd aloitti rumpujensoiton 12-vuotiaana esikuvanaan mm. englantilaisen Cream-yhtyeen Ginger Baker. Kitarasta hän innostui muutamaa vuotta myöhemmin, jolloin hän alkoi syventyä amerikkalaiseen folk-perinteeseen vielä nykyisinkin suurimmaksi vaikuttajakseen ja inspiraation lähteeksi lukeutuvan Bob Dylanin viitoittamalla tiellä. Hurd nimeää henkilökohtaisiksi sankareikseen Dylanin ohella John Hiattin, Warren Zevonin ja Randy Newmanin.  Musiikin lisäksi Hurd on kiinnostunut kirjallisuudesta ja on kirjoittanut romaaneja, runoja ja tarinoita lapsille. Työn alla on tällä hetkellä lapsille suunnattu Lappi-aiheinen kertomuskokoelma. Talvisin hänet voi nähdä usein hiihtämässä, syksyisin marjametsässä. Myös uiminen ja pyöräily pitävät hänet hyvässä kunnossa.

Hurd on esittänyt vuosikymmenten ajan amerikkalaista ja englantilaista folk-musiikkia. Sveitsissä asuessaan hän esiintyi yksityistilaisuuksien ohella tovin myös katu-trubaduurina. Vuonna 2004 hän aloitti klassisen laulumusiikin opiskelun Lapin musiikkiopistossa Ilkka Permin johdolla.

Tällä hetkellä (2012) Hurd soittaa ja laulaa kolmessa eri kokoonpanossa, joista kaikki esittävät lainakappaleiden ohella hänen omia laulujaan. Rockmusiikkia soittava Close Enough perustettiin vuonna 2004. Yhtye julkaisi tänä vuonna rouhean omakustannelevyn Early Classics. Ringwear on puolestaan semi-akustista folk-rockia esittävä kaksihenkinen duo. Vuonna 2011 perustetun kokoonpanon nimi tulee vinyylilevyn kanteen ajan myötä ilmestyvästä pyöreästä kulumisjäljestä. Tuorein Mike Hurdin yhtyeistä on juurevan country-rockin saloihin vihkiytynyt The Ramsons.

Michael Hurd
Taiteilijanimi: Mike
Paikkakunnat: Rovaniemi
Aktiiviura: 1970-luku, 1980-luku, 1990-luku, 2000-2009, 2010-luku
Tyylisuunnat: country, folk, rock
Soittimet: kitara, laulu, rummut
Yhtyeet: HarMony Studio Orkesteri
Ringwear
The Ramsons
Close Enough
Trimmer
Muuta: Valokuva on otettu Kansasissa vuonna 1978.