Nicepappi

"Suomen ensimmäinen nicepappi"

Kemissä vuonna 1984 perustettu rock-bändi Nicepappi nimettiin konservatiivisen piispa Rimpiläisen kunniaksi kiihkeän naispappi-keskustelun aikaan.

Keikkailu aloitettiin pian bändin perustamisen jälkeen ja vuosina 1985–1989 se kiersi esiintymässä ympäri Suomea. Nicepappi kävi myös Suomen ulkopuolella muun muassa Ruotsissa, Norjassa ja silloisessa Neuvostoliitossa. Bändin ohjelmistoon kuuluivat myös suosittu ”ABBA”-show sekä erilaiset teatterimusikaaliset esitykset. Lisäksi se esiintyi television musiikkiohjelmissa.

Nicepappi teki kappaleensa alusta asti itse. Ensin ne olivat kitaristi Pentti Korpelan käsialaa ja sitten myös solisti Heli Luokkala alkoi kirjoittaa. Luokkalan ”Kuumatka”-kappale olikin yksi aikansa hiteistä, ja Juice Leskinen pyysi häntä esittämään sen 40-vuotisjuhlassaan vuonna 1991. Myös Korpelan kappale ”Keväällä” sai paljon huomiota osakseen.

Finnlevy teki levytyssopimuksen Nicepapin kanssa vuonna 1985.  Bändi julkaisi kaikkiaan kuusi singleä, 2 LP-levyä ja yhden LP-levyn.

Nicepappi lopetti toimintansa vuonna 1993, mutta teki talvella 2003 suuren suosion saavuttaneen 10-vuotismuistokeikan.  Bändi on esiintynyt silloin tällöin tämän jälkeenkin.

"Nicepappi on vieraillut aikaisemminkin Kemijärvellä. Vuosi taisi olla 1986 ja esiintymispaikkana virastotalon päädyssä oleva viheriö. Tuosta keikasta jäi mieleen bändin energinen soitanta ja yhtyeen solistin Heli Luokkalan intensiivinen ote lauluihin.

Tuon keikan jälkeen on Nicepapilta ilmestynyt jo kaksi LP:tä ja kuusi singleä. Viimeisin LP "Maallinen onni" on tuonnut bändille jo enemmän kaivattua huomiota. Muutamia biisejä siitä on soitettu radiossa tavan takaa.

Yhtye ei tee pelkästään tavallisia keikkoja, vaan myöskin teatterijuttuja ja ravintolaesiintymisiä. Kemin kaupunginteatterissa on pyörinyt kaksi musikaalia, joissa Nicepappi on ollut mukana."

-Itä-Lappi 11.1990