HeartBurn

HeartBurn ponnistaa Rovaniemeltä, tunnusmerkkeinään röyhkeys ja äänekkyys. Musiikki on syvän etelän rockia, sisältäen raskaat riffit ja melodiat, joista voi kuulla bändit kuten Lynyrd Skynyrd ja Gov’t Mule. Bändi on rehellinen rock-yhtye ilman meikkejä ja teatteria. Musiikki puhukoot puolestaan.

HeartBurnin alkuna voidaan pitää vuotta 1999, jolloin opiskelijakaverukset päättivät järjestää bänditapahtuman muiden oppilaiden iloksi ja opettajakunnan kauhuksi. Varsinainen bänditoiminta alkoi kuitenkin vuonna 2002. Kaksi ensimmäistä demoa äänitettiin vuoden 2003 ja 2004 aikavälillä. Vuoden 2005 demolta löytyvä kappale "American Dream" sai osakseen mediahuomiota, kun se valittiin radiokanava YleX:n Demoskaban voittajaksi viikolla 28. Marraskuussa 2005 yhtye valittiin Rovaniemen Popcity-projektiin, yhtenä sen keulakuva bändeistä. Fimic:in vetämä projekti pyrki tuomaan rovaniemeläisbändeille maanlaajuista tunnettavuutta, sekä auttaa bändejä esimerkiksi studioprojektien ja koulutustilaisuuksien avulla.

Keväällä 2006 HearBurn nauhoitti "South" EP:nsä. Samoihin aikoihin kun PopCity-projektin myötä keikkojen määrä lisääntyi, oli aika myös ottaa bändiin uusia jäseniä. Tästä lähtien bändi onkin tunnettu kuusijäsenisenä. Vuosi huipentui PopCity-projektin showcase-iltaan, joka käytiin legendaarisella Tavastiaklubilla.

Vuosien 2007-2008 aikana yhtye keikkaili säännöllisesti suomessa. Vuoden 2008 kohokohta koettiin, kun yhtye kävi kahden keikan mittaisella kiertueella Berliinissä, kesällä 2008. Työntäyteisen keikkarupeaman päätteeksi, yhtye päätti pitää taukoa kerätäkseen voimia tulevaisuuden koitoksiin. Keikkatauon venyessä perustettiin HeartBurn-duo, joka kuitenkin eskaloitui trioksi aikojen saatossa. Ryhmittymä kiersi ahkerasti Lappia vuodet 2009-2013.

Vuonna 2013 yhtye kokosi rivinsä uudelleen ja äänitti uransa toisen EP:nsä "StillBurned" ja comeback keikka nähtiin Rovaniemellä lokakuussa 2013. "StillBurned" näki päivänvalon tammikuussa 2014 ja ensimmäisen täyspitkän on tarkoitus ilmestyä kesällä 2014.

"Veljellistä naljailua käyvät keskenään HeartBurnin muusikot. HeartBurn on yksi kolmesta Rovaniemen popcity-bändistä, jonka uraa Suomalaisen musiikin tiedoituskeskus, Fimic, tukee vuoden aikana monen eri tavoin. Fimic esimerkiksi kustantaa jokaiselle yhtyeelle singlen, ja jakelee sitä yli 200 osoitteeseen Suomessa."

-Lapin Kansa 2.6.2006