Roland Berg

Roland ”Rocca” Berg vietti lapsuutensa Torniojokilaaksossa. Hän on ollut tekemisissä musiikin kanssa suurimman osan elämästään soulin ollessa lähinnä hänen sydäntään. Vuonna 1967 hän sijoittui Lancers-bändin kanssa Ruotsin radion järjestämän OppoPoppa-kisan 24 parhaan joukkoon ja palkinnoksi bändi pääsi esiintymään Tukholman Skansenille kesällä 1967.

Vuonna 1971 Tonics-bändiä pidettiin kovimpana rockbändinä Kajaanista pohjoiseen. Se esiintyi Kuusrockin lisäksi Pohjois-Suomen ensimmäisillä rockjuhlilla, Iin Operaatio Vilikissassa. Nuorisolehti Suosikin mukaan lukijoiden suosikiksi nousi kaikkien esiintyjien joukosta Tonics-bändin solisti Rocca.

Rocca liittyi Battaglia-bändiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1974 ja oli sen mukana kolme vuotta siirtyen sitten pyörittämään musiikkiliikettä Haaparannalle. Vaikka hän ei pitänytkään suomeksi laulamisesta, lauloi hän kuitenkin Lapin ensimmäiselle popalbumille Rokkisavotta kappaleet ”Hengailen vaan” ja ”Pieni hetki”. Parikymmentä vuotta myöhemmin Rocca pääsi laulamaan englanniksi suositun Battaglia Bandin keulahahmona. Blues Brothers-henkinen bändi soitti niin Lapin hiihtokeskuksissa kuin Kööpenhaminan Tivolissakin.

Nykyään Keminmaassa asuva Rocca on säveltänyt, sanoittanut ja ollut laulajana kymmenissä bändeissä vuosien varrella. Lisäksi hän on työskennellyt 24 vuotta musiikinopettajana ja ollut mukana järjestämässä musiikin mahdollisuuksia etenkin nuorille.

Roland Berg
Taiteilijanimi: Rocca, Rokka
Paikkakunnat: Haaparanta, Lautiosaari, Keminmaa
Aktiiviura: 1970-luku, 1980-luku 1990-luku, 2000-2009
Tyylisuunnat: blues, rock, soul
Soittimet: kosketinsoittimet, laulu
Yhtyeet: Rocca & Red Shoes Band
Tonics
Battaglia
Soolojulkaisut: Soul of Lapland (1995 Omakustanne)
Put on your red shoes (1996 RB Music & Records)
Soul of Lapland (2006 Väylän Pyörre Records)
Liitteet: Lumilinnarock kiehuu bändien sulamispisteessä. Pohjolan Sanomat 17.3.1999