Erik Ingebrigtsen

Ivalolainen Erik Ingebrigtsen soitti alun perin pianoa, mutta vaihtoi kahdeksanvuotiaana kitaraan. Edorf liittyi ensimmäiseen bändiinsä jo yhdeksänvuotiaana ja bändi pysyikin kasassa kymmenen vuotta. Rap-musiikista Edorf kiinnostui 1990-luvun lopulla ja pian sen jälkeen hän aloitti omien kappaleiden tekemisen.
 
Edorf teki aluksi hengellistä rap-musiikkia, mutta vakaumuksellinen näkökulma jäi kuitenkin lopulta pois. Edorfille tärkeää oli nimenomaan suomalaisen rapin tekeminen ilman muualta lainattuja teemoja. Hänen musiikkimakunsa käsitti niin Beethovenin kuin Metallicankin, ja hän pyrki yhdistämään rap-musiikkiin muita tyylilajeja.
 
Vuonna 2003 Edorf voitti Suomen rap-mestaruuden. Ensimmäinen EP, Näkijä, julkaistiin vuonna 2006 ja samana vuonna julkaistiin myös mixtape Musta lammas. Edorfin debyyttialbumi Yön elonkorjuu puolestaan julkaistiin vuonna 2011. Levyyn sisältyvästä kappaleesta ”Painajainen tulesta” tehtiin musiikkivideo samana vuonna. Soolouran lisäksi Edorf on vaikuttanut useissa eri kokoonpanoissa mukaan lukien Joku Roti Mafia ja Härmälän Tyyli.
 
Lähde:
Lehtola, Jorma: Laulujen Lappi: tarinoita haavemaasta, s. 256–257, 2007.

Erik Ingebrigtsen
Taiteilijanimi: Edorf, F.E. Stonela
Paikkakunnat: Ivalo, Inari, Tampere
Aktiiviura: 2000-2009, 2010-luku
Tyylisuunnat: hiphop
Soittimet: kitara, laulu
Yhtyeet: FroHann
Guerra Norte
Naapasujunitti
Härmälän Tyyli
Hobo News
JahDubClub
Muinaiset
Soolojulkaisut: Musta lammas (2006 Omakustanne)
Näkijä EP (2006)
Yön elonkorjuu (2011 Joku Roti Records)
Varjojen piiri (2016 Monsp Records)
Mankoski 11 (2022 Musakonttori)
Muuta: Kuva (c) Lapin Kansa
Liitteet: Naseva räppäri, muttei hiphoppari. 28.11.2003 Lapin Kansa.