Hanna Ruuskanen

Hanna Ruuskanen on rovaniemeläissyntyinen kitaristilaulaja. Musiikilliset opintonsa hän aloitti kouluikäisenä soittamalla viulua Rovaniemen musiikkiopistossa. Viulunsoittoura sai kuitenkin jäädä Hannan löydettyä isosiskonsa huoneesta kitaran. Alkoi kiihkeä kitaraan tutustuminen soittopartiokirjan avulla.

 

Teini-iän jälkeen, kotoa muutettuaan, Hanna lähti etsimään itseään, koti- ja ulkomaitakin myöten. Hän vietti aikaa esimerkiksi Islannissa ja Hawaiilla, koettua kuitenkaan mitään paikkaa omakseen. Suomeen palattuaan hän työskenteli muun muassa nuoriso-ohjaajana ja SPR:llä. Samaan aikaan Hanna löysi itselleen henkisen koulutusohjelman ja ajan mittaan hän valmistui opettamaan meditaatiokursseja.

 

Hannan musiikkiura sai sysäyksensä Tampereella jossa hän meditaatiotöiden ohessa esiintyi erinäisissä duo ja trio- kokoonpanoissa. Vähän ajan kuluessa Hanna päätti kouluttautua trubaduuriksi käyden samalla yrittäjäkoulutuksen ja musiikki- sekä ilmaisualan opintoja.

 

Tänä päivänä Hanna tekee suomenkielistä folk-musiikkia keikkaillen kokoonpanojen lisäksi yksin. Hän on myös intohimoinen puutarhanhoitaja.

 

Lähteet: Hanna Ruuskasen kotisivut.

Hanna Ruuskanen
Paikkakunnat: Tampere, Rovaniemi
Aktiiviura: 2000-2009, 2010-luku
Tyylisuunnat: folk
Soittimet: kitara, laulu
Soolojulkaisut: Tyttö on metsää (2007 Hanna Ruuskanen)
Kemijoki (2008 Hanna Ruuskanen)
Kemijoki (2008 Hanna Ruuskanen)
Onni (2008 Hanna Ruuskanen)
Kaunis on puiden tahto (2012 Humble House Records)