Saila Seurujärvi

"Olen musisoinut niin kauan kuin muistan. Äitini sanoi, että taisin laulaa jo ennen kuin puhuin. Laulu-ura alkoi ensin perhepiirissä ja jo ennen kouluikää minulla oli useita tilaisuuksia, joissa esiinnyin. Kun tulin kouluikään ja varsinkin siirtyessäni yläkouluun, esiintymisreviirini kasvoi. Koulun juhlat ja kunnan lukuisat kulttuuritapahtumat, joissa lauloin yksin tai erilaisissa kokoonpanoissa. Musiikki toi ystäviä, joiden kanssa konsertoin nykyäänkin. Jo nuoruudessa etno- ja kansanmusiikki ja niihin sopivat akustiset soittimet sykähdyttivät minua kaikkein eniten.

Vuodesta 2005 lähtien olen tehnyt musiikkia työkseni enenevässä määrin, lähinnä hyvän vastaanoton saaneen Puhdasta kultaa - esikoislevyni ansiosta. Säveltäjä Lasse Heikkilä teki minulle hienoa musiikkia, jonka elementteinä ovat itselleni rakkaimmat asiat. Luonto, ihmisen elämä iloineen ja suruineen ja Jumala, joka tuntee meidät ja jonka kädessä päivämme ovat. 

Kotiseutuni Lappi on luonnollisesti vaikuttanut identiteettiini. Ruskan väriloisto, kylmä sydäntalvi, jossa lämpimät nuotiotulet, keväällä hiljalleen heräävä, karu luonto - kaikki tämä on merkittävä osa minua."

- Saila Seurujärvi 

Saila Seurujärvi
Paikkakunnat: Kittilä, Kuivasalmi
Aktiiviura: 2000-2009, 2010-luku
Tyylisuunnat: gospelmusiikki, laulelmat, viihdemusiikki
Soittimet: kitara, laulu
Soolojulkaisut: Puhdasta kultaa (2005 Päivä)
Tunturimessu (2007 Päivä)
Kristallirakeita (2011 Päivä)
Muuta: Valokuva julkaistu artistin luvalla.