Esa Virkkula

Rumpali Esa Virkkula innostui rumpujensoitosta 70-luvun puolivälissä, kun hän pääsi iltaisin harjoittelemaan hardrock-levyjen tahdissa isänsä omistaman huoltoaseman kellarissa Team-yhtyeen rummuilla. 11-vuotiaana hän pääsi kokeilemaan esiintymistä ympäri Lappia Teamin riveissä vierailevana laulavana ”tenavatähtenä” esittäen 4-6 kappaletta illassa. Vuosikymmenen lopulla Esa perusti ensimmäisen oman bändin.

Soittaminen alkoi suuntautua kohti ammattilaisuutta sallalaisen Nova Scotian (1986–1993) myötä. Progea soittaneen kokoonpanoon kuuluivat Esan ohella myös mm. laulaja Kimmo Blom, basisti Simo Saastamoinen ja raahelainen kitaristi Pekka Rautio, jotka kaikki ovat nykyään ammattimuusikoita. Koko yhtye ja sen jäsenet olivat kukin tahollaan kovia harjoittelemaan, mikä johtikin tuloksiin. Nova Scotia voitti Lapin Rock-mestaruuden sekä kansallisen Särkkä Rock-kisan Kalajoen Juhannusjuhlilla vuonna 1990.

Muutettuaan Rovaniemelle Esa pääsi soittamaan useisiin paikallisiin ammattilaistason kokoonpanoihin ja alkoi opettamaan Rovalan popjazz-linjalla rumpujensoittoa. Rovaniemeltä hän muutti Ouluun, jossa opiskeli musiikinopettajaksi. Vuonna 2000 hän aloitti Oulun konservatorion pop & jazz-musiikin koulutusjohtajana.

Esa Virkkula soittaa ja esiintyy edelleen: ”Tyylillisesti olen saanut tehdä todella monipuolisesti eri musaa, aivan laidasta laitaan, ja onneksi olen saanut aina valita mitä haluan tehdä. Ei ole koskaan tarvinnut lähteä sellaisiin juttuihin, jotka eivät olisi kiinnostaneet, ja tällä hetkellä kiinnostaa soittaa pääosin soul/funk sekä jazz- musiikkia”, hän kertoo.

Esa Virkkula
Paikkakunnat: Salla, Rovaniemi
Aktiiviura: 1970-luku, 1980-luku, 1990-luku, 2000-2009, 2010-luku
Tyylisuunnat: funk, jazz, progressiivinen rock, rock, soul
Soittimet: lyömäsoittimet, rummut
Yhtyeet: Carppinen & Comppiluu
Das Kapital
Hip Hop Latin Jazz Band
Nova Scotia
Oulu All Star Big Band
Rovaniemi Big Band
Smash
Stand Back
Team
Tigers
Muuta: Valokuvassa Virkkula laulaa Sallan Kansantalolla 1978, basistina rokkaa Teuvo Hautaniemi. Kuvaaja: Anu Pirttijärvi. Julkaistu Esa Virkkulan luvalla