Nova Scotia

"Sallassa on bändi, joka ei ole pitänyt itsestään paljon melua. Vaikka Nova Scotia kerää kerää voittoja voiton perään, ovat pojat vaatimattomia ja haluavat vain treenata soittamista, jotta kaikki pelaisi entistä paremmin."

Lapin Kansa 9.7.1989

 

"Sallalaislähtöinen Nova Scotia avaa ensi viikolla virallisen rockyhteisön Lapin ja Kuolan välillä. Yhtye lähtee maanantaina konserttikiertueelle, joka suuntautuu Olengorskiin, Kirovskiin ja Murmanskiin. Vierailu on osa Lapin läänin taidetoimikunnan ja Murmanskin alueen solmimaa kulttuurivaihtosopimusta, jota nyt ensimmäistä kertaa toteutetaan rockmusiikin alalla.

 

Kulttuurivaihtosopimuksen nimissä itärajan taakse on tähän saakka viety  sekä klassista että big band -musiikkia. Muurmanskilaisten toiveet saada vieraakseen lappilainen rockbändi tulivat ensimmäistä kertaa esille toista vuotta sitten. Jo silloin läänintaiteilija Juha Söder ajatteli tehtävän sopivan Nova Scotialle, joka hänen mukaansa edustaa musiikillisesti poikkeavaa linjaa niin Lapin kuin koko Pohjois-Suomen bändikuvioissa."

Lapin Kansa 20.2.1992