Jesperi Mommo

Heavybändi Third Shadowin ja Slavetraden taitavaksi tiedetty laulajakitaristi Jesperi Mommon kiinnostus musiikkia kohtaan on periytynyt muusikkoisältä. Jesperin ollessa ekaluokkalainen, alkoi Harri-isä opettaa hänelle kitaransoiton saloja, mutta pienen käden vuoksi Jesperi siirtyi kuitenkin koskensoittimiin.

 Ensimmäinen yhtye syntyi jo ala-asteella: Tomi Huhtalan ja Matti Mommon kanssa perustettu MusicBoys esitti pelkästään suomalaisen The Rasmuksen tuotantoa. Kuudennella luokalla Jesperi kuuli ensimmäistä kertaa Children Of Bodomia, eikä sen jälkeen ole raskaalla musiikille selkäänsä kääntänyt. Suosikkibändeikseen Jesperi mainitseekin mm. Megadethin, Acceptin, Overkillin ja AC/DC:n. 

Vuonna 2005 Mommo perusti kavereineen powermetal-bändin nimeltä Crushing Circles, jonka ensiesiintyminen tapahtui seuraavana vuonna legendaarisessa Kirjastorokissa. Eräs bändin huippuhetkistä koitti, kun se pääsi bändikisamenestyksen - yleisön suosikki kahtena vuonna peräkkäin - myötä esiintymään Simerockiin vuonna 2009. Seuraavana vuonna Jesperi siirtyi koskettimien takaa kitaranvarteen ja alkoi Megadethin innoittamana syventyä thrashmetalliin.

Kitaroinnin ohella Jesperi myös laulaa.  ”Örinälauluun en koskaan tykästynyt, enkä ymmärrä sitä vieläkään”.

Jesperi Mommo
Paikkakunnat: Rovaniemi
Aktiiviura: 2000-2009, 2010-luku; 2020-luku
Tyylisuunnat: heavy rock
Soittimet: kitara, kosketinsoittimet
Yhtyeet: Crushing Circle
Slavetrade
The Backstabbers
Third Shadow
Muuta: Valokuva julkaistu artistin luvalla.