Oxfam I.L.Y.

"Tuulahduksen raskaammasta rockista toi Oxfam-yhtye, joka pani salin lattiat tärisemään ja vanhemman konserttiyleisön puistelemaan hieman päätään."

Pohjolan Sanomat 15.11.1983

Facebook:
Ivalossa vuonna 1982 perustettu Oxfam I.L.Y. on julkaissut ensimmäisen sinkkunsa cd-levyllä sekä netin suoratoistopalveluissa. Yhtyeen musiikkityyliä voidaan luonnehtia progressiiviseksi rockiksi.

”Olemme säveltäneet juuri sellaista musiikkia, jota haluamme itse kuunnella. Genrejä tai hittipotentiaalia ei ole mietitty hetkeäkään ”, toteavat yhtyeen laulaja Tapio Kyrö ja kitaristi Timo Rehtonen.

Kyrön sanoitukset keskittyvät molemmissa sinkun kappaleissa tähän päivään. Victims Of Words ja Keep Out The Hate porautuvat kumpainenkin nykypäivän kansallisiin ja globaaleihin kipupisteisiin, vihapuheeseen ja muukalaisvihaan, tuoden bändin kannan näihin ilmiöihin kaunistelemattoman rankasti esille.

”Pientä kypsyttelyä äänitteiden tekeminen näköjään vaatii. Vaikka olemme tehneet vuosien varrella kymmeniä omia biisejä, vasta nyt, 37 vuoden jälkeen, saimme tehtyä julkaisun”, naurahtaa rumpali Markku Pyykkönen.

Yhtyeeseen kuuluvat Tapio Kyrö (laulu), Markku Pyykkönen (rummut) ja Timo Rehtonen (kitara). Sinkun toisella kappaleella kuullaan myös Tatu Kantomaan (harmonikka) ja Hannu Mikkolan (saksofoni) virtuoosimaisia soolosuorituksia. Yhtyeen tuotantoa löytyy muun muassa YouTubesta ja Spotifysta.

Oxfam I.L.Y.
Paikkakunnat: Ivalo
Aktiivikausi: 1980-luku, 2010-luku
Tyylisuunnat: progressiivinen rock, rock
Kokoonpanossa vaikuttaneet: Markku Pyykkönen
Pentti Kusmin
Sauli Pätilä
Tapio Kyrö
Timo Rehtonen
Julkaisut: Ivalon ihmeitä: Rockmusaa kellareista ja keikoilta 1980-2014 vol. 1 (2015 Kari Pyykkönen/Assaroi )
Victims Of Words / Keep Out The Hate (2019 Beetroot Records)
Liitteet: Värikäs konsertti päätti Kaamosviikon. 15.11.1983 Pohjolan Sanomat.