Kimmo Maunuvaara

Kimmo ”Kimuri” Maunuvaara toimii päätyökseen Korkalovaaran yläkoulussa musiikinopettajana ja keikkailee Laskuteline ja Siscott -yhtyeidensä kanssa.


Ensimmäinen keikkansa Kimuri heitti koulu-diskossa 5-luokalla isoveljensä Tapin ja Parviaisen Jarin kanssa. Tuolloin, 1980-luvun alussa, soitettiin ajan hengen mukaisesti vanhoja rock’n’roll -kappaleita: Eddie Cochrania, Elvistä ja Matchboxia. Vuonna 1982 hän perusti yhdessä rumpali
Maikka Auvisen kanssa bändin nimeltä Nightmare, johon hiukan myöhemmin mukaan liittyi bassonsa kanssa Välimaan Juha. Kolmikko soittelee yhdessä edelleen ”miltei joka viikonloppu”. Nightmare pääsi mukaan Rovaniemi orkkaa –kokoelmalevylle. Kappaleesta I Hate Them All tehtiin peräti musiikkivideo. 1990-luvulla Kimuri innostui tietokoneista ja sävelsi konemusiikkia. Pari hänen sävellystään sai mukavasti radio- ja TV-soittoaikaa. Esimerkiksi tyttöyhtye Plus esitti Kimurin Palapeli-biisiä ja Bunkhouse puolestaan kappaletta Hyvännäköinen. Viimeksi mainittu on Kimurin lempikappale, ja sitä onkin ladattu YouTubesta yli neljännesmiljoona kertaa! Kimurin kappaleita ovat julkaisseet myös Souvarit, Channel Four, Aki Louhela ja Jarkko Honkanen.

Vuonna 1990 perustettiin edelleen aktiivisesti keikkaileva Laskuteline. Yhtye syntyi, kun Lehtosalon Nella etsi paikallisen jenkkiautoyhdistyksen bileisiin rockabillybändiä. ”Innostuin heti ja sanoin ettei tarvi etsiä, kun me tullaan sinne soittamaan. Meillä ei ollut mitään nimeä ja joku Tamperelainen poika sanoi että pitäähän bändillä nimi olla! Laittakaa nimeksi vaikka Laskuteline! No se nimi sitten jäi”, Kimuri naureskelee. Laskettelukeskuksissa ja yksityisjuhlissa paljon kiertävä cover-yhtye on keikkailut ympäri Suomea Nuorgamista Suomenlinnaan. Muutama omakin kappale on julkaistu, viimeisinpänä YouTubestakin löytyvä vauhdikas Rock’n’Roller. Wellu Tiensuun liityttyä mukaan yhtye levytti Poko Rekordsille kaksi omaa ja suomenkielistä singleä nimellä DoopyDoo. Musiikkivideo syntyi kappaleesta Pikajuna n:o 69. 

Lastenmusiikkiyhtye Siscott syntyi, kun Kimuri lauleskeli ja äänitteli tyttäriensä kanssa omia laulujaan. Ensimmäinen Kimurin itsensä tuottama ja kokonaan soittama Siscott-levy julkaistiin vuonna 2009. Keikoilla mukana on livebändi. Yhtyeen tähtihetki oli, kun Kimurin säveltämästä laulusta "Harry Potter" tehty video oli ykkösenä MTV3:n KidsTop20 –ohjelmassa. Jouluksi ilmestyy kahden kappaleen joulusingle.

Kimmo Maunuvaara
Taiteilijanimi: Kimuri
Paikkakunnat: Rovaniemi
Aktiiviura: 1980-luku, 1990-luku, 2000-2009, 2010-luku
Tyylisuunnat: heavy rock, lastenlaulut, love trance, popmusiikki, rock, tekno
Soittimet: kitara, laulu
Yhtyeet: Laskuteline
Nightmare
Doopy Doo
Siscott
Bunkhouse
Painajainen