Ville Vallivaara

Ville Vallivaara aloitti musiikkiharrastuksensa esikuviensa Ville Valon ja Kurt Kobainin innoittamana. Ensimmäisen orkesterinsa Naivin hän perusti yläasteella lapsuudenystävänsä Antti Karjalaisen kanssa. Yhtye aloitti keikkailunsa vuonna 2004 koulujen liikuntasaleissa, mutta edistyi lopulta Rovaniemirock -festivaaleille kuten myös legendaariselle Tavastialle asti. Yhtye aloitti heavy rockilla, mutta kehitti musiikkiaan lopulta progressiivisempaan suuntaan. Yhtye hajosi jäsenten vaihdettua paikkakuntaa vuonna 2008.

Parin vuoden hiljaiselon jälkeen helsinkiläistynyt Vallivaara muodosti Supertzar –yhtyeen yhdessä muiden rovaniemeläismuusikoiden kanssa. Nimensä bändi nappasi Black Sabbathin kappaleesta, musiikkityylin ollessa myös vahvasti samankaltaista. Pääkaupunkiseudulla ahkerasti keikkaillut bändi sai nopeasti osakseen huomiota energisillä live-esiintymisillään ja voitti Suomen Emergenza-bändiskaban vuonna 2011. Tästä seurasi muutamat keikat Ruotsissa ja Saksassa ja ensijulkaisu Funeral Blues –EP.

Bänditoiminnan ulkopuolella Vallivaara on opiskellut musiikkiteknologiaa ja häneen voi törmätä myös livemiksaajana pääkaupunkiseudun ympyröissä.

Lähteet: Vapaus, Teppo: Musiikkilehti Soundi. Sivu.32, numero 12/2013.

Ville Vallivaara
Taiteilijanimi: Willie Nelson Mandela, Silas Frey
Paikkakunnat: Rovaniemi
Aktiiviura: 2000-2009, 2010-luku
Tyylisuunnat: heavy rock, rock
Soittimet: kitara, laulu
Yhtyeet: Naiv
Supertzar
Soolojulkaisut: Worth (2017 Weeping King)
Everytime you're around. (2018 Silas Frey)