Harri Raudaskoski

Rovaniemeltä kotoisin olevan Harri Raudaskosken perheessä kuunneltiin aina paljon musiikkia. Nuori Harri koki musiikillisen heräämisensä kun perheeseen hankittiin stereot 1970-luvun alussa. Stereoiden mukana tullut sekalainen vinyylilevykokoelma antoi paljon vaikutteita Harrin myöhempään artistin uraan. Tärkeä innoittaja oli perhetuttu Nils Aslak Valkeapää, jonka kanssa Harri kuunteli musiikkia ja joka rohkaisi poikaa soittamaan. Harrin ensimmäinen oma soitin olikin juuri Valkeapään jättämä kitara, jota hän opetteli itse soittamaan 14-vuotiaana.

Harri perusti ensimmäisen bändinsä yhdessä kavereidensa kanssa 1970-luvun puolivälissä. Bändin nimeksi tuli Rockin’ Rectum, joka myöhemmin muuttui kuitenkin Rectum Groupiksi.  Harrin äiti hankki bändin tarvitsemat tavarat ja kuljetti heitä ensimmäisille keikoille nuorisoiltoihin ja tansseihin, joissa bändi soitti mm. Elviksen rockmusiikkia. Myöhemmin Rectum Group keikkaili ympäri Pohjois-Suomea. Bändin hajottua Harri kiinnostui jazzista, jonka oikein soittamista hän piti sekä hyvin vaikeana että tärkeänä.

Musiikin teorian oppiminen alkoi Paltamon ja Kajaanin Pop-Jazz leireiltä, joihin Harri osallistui kolmena vuotena. Leiriläiset perustivat bändejä, joissa Harrikin soitti. Musiikki oli punkmaista, mutta Harri ei kokenut tyyliä omakseen. 1970-luvun lopulla Harri soitti Trampas-tanssibändin mukana sen keikoilla ja koki tanssimusiikin opettelemisen yhtä haasteelliseksi kuin aiemmin jazzin.

Armeijan jälkeen vuonna 1979 Harri muutti Helsinkiin ja liittyi bändiin, joka soitti Taiskan taustayhtyeenä ja teki keikkoja myös risteilyaluksille. Varsinaisesti musiikin teoriapuoli avautui vuosina 1980–1982 kun Harri toimi bändin basistina. Hän joutui kuitenkin jättämään bändin vuonna 1984 terveydellisistä syistä ja työskenteli sen jälkeen Lapin Kansalle ja Lapin Maakuntakanavalle. Seuraavana vuonna Harri aloitti opiskelun soitinrakennuskoulussa Ikaalisissa, jossa hän tutustui Veli-Matti Järvenpäähän. Harrin yhteistyö Järvenpään kanssa kesti kymmenen vuotta.

1990-luvun puoliväli merkitsi Harrin uran alkua vahvistimien korjaajana ja rakentajana. Hän sai oppia useilta eri ihmisiltä ja kursseilta, mukaan lukien Käpylän ammattikoulu ja sen kannustavat opettajat. Vuosikymmenen lopulla Harri aloitti taas tanssimusiikin soittamisen ja perusti yhdessä Taija Maatialan kanssa kantrirockbändi Yawnmoversin, joka on sittemmin hajonnut.  2010-luvun taitteessa Harri perusti kaksoisveljensä Hannun kanssa Raudaskoski Twinsin.