Trampas

14. marraskuuta 1969 ensimmäisen keikkansa soittanut Trampas oli elinaikanaan monen rovaniemeläissoittajan koti. Yhtye esitti aluksi iskelmävoittoista musiikkia, jossa listoilla pärjänneitä kotimaisia kappaleita maustettiin mm. Tutti Fruttilla. Yhtye flirttaili niin tangon kuin valssin kanssa, mutta ei antautunut täysin kummallekaan.

Vuonna 1973 Trampas saavutti kolmannen sijan pop-yhtyeiden SM-kisoissa. Elettiin musiikillisten murrosten aikaa: oli humppakuumetta, discot kasvattivat suosiotaan, hevi kehittyi ja purkkajytä jauhoi. Trampas seurasi aikaansa ja otti ohjelmistoonsa kappaleita sieltä täältä. Yhtye esitti niin Sweetiä, Creedence Clearwater Revivalia kuin Black Sabbathia.

Trampas keikkaili harvakseltaan vielä vuonna 1993. Keikoilla se esitti omia ja lainakappaleita, ja välillä yhtye tempaisi tunnin mittaisen lavashow’n esiintymisvaatteineen ja moottorisahoineen.

Vuonna 1978 Trampasin Pertti Rasmussenin ja Risto Nyqvistin Surun laulu otettiin mukaan Syksyn sävel -karsintaan, ja laulu kuultiin myös kisakappaleita esitelleellä levyllä.

Lähde:
Nieminen, Risto: Pop Rovaniemi rock, s. 45-48, 1993.